Comisarul-șef Vasile Adrian Hlaghi nu va mai fi la conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava. Împuternicirea acestuia a expirat în ziua de joi, 7 iulie, iar reprezentanții Prefecturii Suceava au decis să nu ceară la București prelungirea acestei împuterniciri. Cel mai probabil, decizia a fost luată după ce în presă a apărut informația că ofițerul a fost lăsat fără permis de conducere.

Vasile Adrian Hlaghi a fost prins în timp ce circula cu 102 km/h în localitatea Dumbrava, din județul Bacău, într-o zonă unde limita de viteză era de 50 km/h. S-a considerat probabil că imaginea instituției, și așa șifonată serios după ancheta DNA privind trucarea examenelor de obținere a permisului de conducere, nu trebuie să fie afectată și de aceste noi dezvăluiri. Pentru funcția de șef la Serviciul Permise și Înmatriculări prefectul Alexandru Moldovan a înaintat către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule propunerea ca inspectorul de poliție Oana Melinte să fie împuternicită pentru perioada următoare.

Prefectura Suceava a mai transmis că procedura de ocupare prin concurs a postului de șef al SPCRPCIV Suceava este demarată la nivelul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule, estimându-se a se derula până cel târziu la jumătatea lunii august.