Locuitorii municipiului Suceava vor plăti mai mult în contul de colectare a taxelor și impozitelor locale, pentru 2023, după ce o decizie în acest sens va fi luată în perioada imediat următoare.

Chiar dacă proiectul guvernamental privind modificarea modului de calculare a taxelor și impozitelor, care ducea la schimbări majore în anumite situații, a fost prorogat până în 2025, o mărire a actualelor taxe și impozite este inevitabilă, consideră primarul Sucevei, Ion Lungu: „De zece ani de zile, la Suceava, nu am majorat taxe și impozite locale. De această dată nu mai avem altă posibilitate. Trebuie să majorăm și noi taxele și impozitele locale pentru că gigacaloria crește, curentul crește de cinci ori, toate cresc... Și primăria trebuie să aibă bani de unde să plătească!”

Edilul Sucevei a menționat că înainte de a se lua o decizie, se va face o analiză atentă privind creșterile de taxe și impozite.

„O majorare la taxe și impozite locale pentru anul 2023 va fi cu siguranță”, a declarat Ion Lungu, care a evitat să spună procentul cu care aceste taxe locale vor crește, singura precizare fiind că majorarea va fi cel puțin egală cu rata inflației.