Pregătirile pentru furnizarea căldurii în sezonul rece 2022 – 2023 încep în municipiul Suceava, ca urmare a scăderii accentuate a temperaturilor exterioare.

De luni, 26 septembrie, operatorul de termoficare al Sucevei, Thermonet, începe umplerea etapizată a instalațiilor de distribuție a agentului termic, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor,

“În vederea pregătirii sistemului centralizat pentru furnizarea încălzirii în sezonul rece, începând cu data de 26 septembrie 2022, vom proceda la efectuarea probelor de presiune la rece/cald a instalațiilor de încălzire din rețeaua secundară, inclusiv în instalațiile interioare ale blocurilor.
Rugăm pe această cale beneficiarii de agent termic care au intervenit în instalațiile proprii să ia măsurile ce se impun pentru evitarea eventualelor pierderi și a daunelor materiale care se pot produce și de care SC THERMONET SRL nu se face responsabilă.

În scopul remedierii operative a deficiențelor ce pot apărea în sistemul centralizat de termoficare, rugăm beneficiarii de agent termic să contacteze personalul specializat din cadrul Dispeceratului Termoficare – la numărul de telefon 0230 520 924”, a anunțat operatorul de termoficare al Sucevei, Thermonet.

Ca de obicei, în această perioadă este recomandată verificarea cu atenție a instalațiilor interioare din apartamente, casa scării și subsolul blocului, pentru a evita inundațiile din cauza robinetelor de golire uitate deschise, dar și alte disfuncționalități, cauzate de eventualele intervenții neautorizate în instalații.

 

Debranșările de la sistemul centralizat, stopate de luni

 

Odată cu umplerea instalațiilor de termoficare, intervențiile la instalațiile care țin de sistemul centralizat de termoficare, în special debranșările, nu mai sunt permise, existând riscul producerii unor incidente cauzatoare de pagube materiale.

“În conformitate cu prevederile art.30 din Legea Serviciului public de alimentare cu energie termică nr.325/2006 actualizată prin Legea 196/2021, începând cu data de 26.09.2022, nu se vor mai aproba deconectări de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic”, au mai precizat reprezentanții Thermonet.

Un rol important în operațiunile de pregătire a furnizării căldurii îl au și asociațiile de proprietari, care în această perioadă sunt solicitate să anunțe imobilele în care au avut loc modificări ale instalațiilor interioare de încălzire, în vederea realizării echilibrărilor hidraulice.