Echipa de rugby CSM Bucovina Suceava a pierdut drastic, sâmbătă, acasă, pe terenul Unirea, în compania celor de la Poli Iași, un meci care altădată era un derby tăios al Moldovei. Oaspeții s-au impus cu 69-0, scorul spunând cam totul.

Elevii lui Marcel Cerțuleac au intrat în teren demoralizați, parcă doar pentru a bifa meciul, astfel că în aceste condiții nu au avut nici o șansă reală. Câțiva jucători au încercat să pună osul mai serios la muncă, însă fără susținerea colegilor nu au putut lega faze care să ducă la vreun eseu.

În meciurile anterioare de acasă cu Năvodari sau Galați, chiar dacă au fost înfrângeri, sucevenii au luptat altfel pentru șansa lor, departajarea făcându-se spre final, doar pe fondul diferenței de pregătire.

Echipa suceveană are doar scuza că se confruntă cu foarte multe absențe, fie accidentări, fie jucători care pleacă la muncă prin țară sau străinătate și nu au continuitate. Totuși, replica de sâmbătă a sucevenilor a fost extrem de modestă, în condițiile în care nu au jucat totuși cu o mare forță a rugbiului românesc.

Echipa are alocat pentru acest an un buget destul de consistent din partea Consiliului Local Suceava, care însă nu a fost virat decât în parte. Totuși, condițiile de pregătire și salarizare au fost ușor mai bune ca în alți ani, astfel că și așteptările erau ceva mai mari.