48 de clase au participat recent la Târgul de Toamnă organizat „în ograda Școlii Gimnaziale <Ion Creangă> Suceava”. Directoarea școlii, prof. Elena Luminița Martiniuc, a spus că organizarea acestui eveniment, după o perioadă de învățământ online, este o normalitate, care a adus „entuziasm și energie din partea elevilor, comportamente dovedite prin dorința lor de afirmare nu numai la orele de curs, ci și prin participarea la activitățile extracurriculare”.

S-a văzut bucuria elevilor de a face ceva deosebit, de a ieși în fața celorlalți cu „picături de toamnă caldă și voioasă, cu zâmbete largi, cu convingerea că ei fac un lucru și util, și frumos”.

Așa s-a „născut” Târgul de Toamnă, proiect educațional aflat la a V-a ediţie. Profesoara pentru învățământ primar Gabor Brîndușa, coordonatoarea acestui proiect, sau ,,doamna de la târg”, cum o numesc copiii, ne-a spus că anul acesta a organizat această activitate „datorită numărului mare de cereri din partea elevilor. S-a urmărit, în același timp, să se ducă tradiţia mai departe, prin realizarea unui eveniment tot mai bun, mobilizând cât mai mulți elevi, familiile acestora și cât mai multe cadre didactice”.

La Târgul de Toamnă desfășurat vineri, 21 octombrie, au participat 48 de clase și a fost o incredibilă implicare a majorității elevilor și a părinților. „S-a dovedit o forță și un atașament față de ceea ce înseamnă marea familie a Școlii <Ion Creangă>, față de ceea ce înseamnă înțelegerea nevoilor școlii și nu în ultimul rând, față de ceea ce înseamnă parteneriatul dintre școală și părinți”, au mai spus organizatorii evenimentului desfășurat în Sala de sport a școlii. A fost „zumzăială, agitație, culoare, veselie și viață”.

Standurifrumos ornate, vesele, obiecte decorative specifice anotimpului toamna, confecționate de elevi cu multă dragoste și imaginație și-au așteptat cumpărători de toate vârstele. La târg s-au găsit de toate: plăcinte delicioase și bostani personalizați, borcane cu dulcețuri, tocană sau zacuscă, o multitudine de prăjituri gustoase și frumos împachetate, iconițe și caricaturi, flori și broscuțe, albinuțe și coronițe, tablouri decorate cu semințe și plante uscate, cântece și dansuri populare.  

Consilierul educativ al școlii, profesor pentru învățământ primar Maria Adriana Grădinariu, ne-a explicat că această mobilizare a tuturor reprezintă de fapt „dovada vie că elevii își doresc și alte tipuri de activități, nu doar lecții și teme, demonstrându-ne că merită să se investească încredere în fiecare dintre ei pentru a fi  apreciați pentru micile sau marile lor talente”.

Activitatea a fost susținută de Asociația părinților EDUCRED, care aduce  mulțumiri conducerii școlii, cadrelor didactice, elevilor și părinților, dar mai ales coordonatorului, prof. Brîndușa Gabor, care a fost ,,sufletul activității, dascăl născut și nu făcut”.