Registrul Auto Român (RAR) a publicat, ca în fiecare an, un bilanț al acțiunilor de control în trafic efectuate în prima jumătate a acestui an, în scopul verificării stării tehnice a mașinilor, fiind de subliniat că la jumătate dintre mașinile verificate au fost găsite probleme.  

Conform datelor RAR Suceava, în județul Suceava au fost verificate, în primele șase luni ale acestui an, 869 de vehicule. Dintre acestea, 49,94% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte. Destul de mare este și numărul mașinilor care prezentau pericol iminent de accident rutier – 49 de autovehicule, adică peste 5%. De asemenea, din totalul autovehiculelor oprite, în 4,26% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,88% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În cadrul acțiunilor de control în trafic, derulate alături de Poliția Rutieră, au fost retrase nu mai puțin de 204 certificate de înmatriculare.

În toate aceste cazuri, certificatul de înmatriculare poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice doar la reprezentanța RAR.

Pentru o informare corectă și completă, Registrul Auto Român atrage atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.