Polițiștii de frontieră suceveni continuă seria de depistări zilnice ale șoferilor ucraineni care vor să intre în România cu permise de conducere false ori certificate de înmatriculare de același gen pentru mașini.

Pe 21 octombrie, în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret a ajuns un ucrainean în vârstă de 34 de ani care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, înmatriculat în Ucraina. Bărbatul a prezentat la control pașaportul, permisul de conducere și certificate de înmatriculare, cu însemnele autorităților ucrainene. Polițiștii de frontieră au identificat suspiciuni privind autenticitatea certificatului de înmatriculare al remorcii, astfel că s-a trecut la verificări suplimentare. Concluzia este că certificatul nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În cauză, polițiștii de frontieră au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

A doua zi, pe 22 octombrie, a urmat un cetățean ucrainean care a ajuns în PTF Siret cu un ansamblu rutier format din cap tractor marca MAN și remorcă, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei. Acesta a prezentat la control un permis de conducere care era fals.

În acest caz este vorba de două infracțiuni, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.