Fostul consilier județean Ioan Hanușteac a murit sâmbătă, 22 octombrie, „cu sentimentul datoriei împlinite”, după cum a transmis familia sa. Născut în data de 23 septembrie 1939 în satul Buninți,  în fosta comuna Mihoveni, actuala Șcheia, a urmat cursurile Liceului „Ștefan cel Mare” din Suceava și apoi pe cele ale Facultății de Agronomie din Iași.  A revenit la Suceava ca tânăr inginer agronom stagiar și și-a dedicat agriculturii din județ întreaga viață  profesională. A fost inginer șef și apoi director al Întreprinderii de Îmbunătățire și Exploatare a Pajiștilor Suceava, care după 1989 s-a transformat în SC Sagra SA. Ioan Hanușteac a fost „unul dintre oamenii care a cunoscut la propriu întregul județ, activitatea profesională dar și cea civică purtându-i pașii prin toate localitățile, acolo unde a fost alături de cei care ales să ducă mai departe viața satului românesc”, a transmis familia. A fost ales de mai multe ori consilier județean, fiind unul dintre „promotorii dezvoltării agriculturii și a satului românesc, de numele său fiind legate multe proiecte importante, care au produs schimbări pentru întreaga comunitate”.

„Plecat dintre noi în data de 22 octombrie, cu sentimentul datoriei îndeplinite, Ioan Hanușteac lasă în urma sa o familie frumoasă, care îi va duce memoria mai departe”, a mai transmis familia.

Sicriul este depus la Biserica Turnul Roșu, iar înmormântarea va fi  marți, 25 octombrie, la ora 12.30, în Cimitirul Armenesc.