Timp de două zile, pe 22 și 23 octombrie, peste 200 de polițiști au fost implicați în una din cele mai ample acțiuni de control în trafic. Au fost vizați, în special, șoferii care au plecat la drum după ce au consumat băuturi alcoolice, dar au fost vizate și alte abateri de la regimul rutier. În total, au fost verificați cu aparatul etilotest 516 șoferi, iar la final au fost reținute 69 de permise auto, din care 22 pentru consum de alcool. Au fost date și 468 de amenzi, în valoare totală de 211.865 de lei, și s-au făcut 11 dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier.

”Prezența activă în trafic a polițiștilor a dus la identificarea la timp a celor care au nesocotit legea, consumând alcool și urcându-se la volan, în toate cazurile fiind suspendat dreptul de a conduce vehicule sau fiind întocmite dosare penale, prevenindu-se astfel producerea unor tragedii rutiere. Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:Nu vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise! Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Oamenii legii au mai amintit că pentru şoferii care au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise înainte de a pleca la drum, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală, pedeapsa este între 1-5 ani de închisoare. Este vorba de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În plus, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.