Prima etapă a concursului pentru ocuparea celor cinci posturi cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, aferente heliportului SMURD de pe terasa Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, a adus la start 15 candidați. Dosarele a 8 dintre ei au fost respinse din cauza lipsei studiilor de specialitate, a cursurilor solicitate în mod expres pentru participarea la concurs, a certificatului de integritate (un caz) sau a vechimii necesare pentru ocuparea postului vizat. În intervalul acordat pentru depunerea contestațiilor, miercuri, 22 martie, la ora 14.00, a fost înregistrată o singură contestație, pentru postul de inspector de specialitate gradul II - manager de siguranță, pentru care au depus dosare doi candidați. Termenul de soluționare a contestațiilor este 23 martie, până la ora 14.00.
Proba scrisă a concursului va avea loc luni, 27 martie, de la ora 9.00, în sala de conferințe „Dr. Vasile Andriu” de la spital. Rezultatele la proba scrisă se vor afișa a doua zi, 28 martie, la ora 14.00. Candidații nemulțumiți de rezultat pot face contestații pe 29 martie, până la ora 14.00, iar rezultatele la soluționarea contestațiilor se vor afișa până a doua zi, la aceeași oră.
Ultima probă, cea de interviu, se va desfășura în data de 31 martie, de la ora 9.00, iar rezultatele se vor afișa pe 3 aprilie, ora 14.00. Contestațiile se pot face a doua zi, până la ora 14.00, rezultatele la soluționarea contestațiilor - 5 aprilie, până la ora 14.00. Pe 6 aprilie, până la ora 14.00 se vor afișa rezultate finale.
Pentru promovarea probelor punctajul minim este de 50 de puncte pentru funcțiile de execuție și de 70 de puncte pentru funcția de conducere. Candidații admiși trebuie să se prezinte la post în termen de până la 15 zile de la data afișării rezultatului final.
Reamintim că toate posturile, de șef serviciu, inspector de specialitate II, respectiv manager de siguranță și responsabil cu securitatea aeronautică, și cele de inspector de specialitate debutant (manager de mentenanță și manager de calitate), necesită studii superioare cu diplomă de licență în unul dintre domeniile ingineria transporturilor, inginerie civilă, inginerie electrică sau inginerie mecanică, iar pentru unele trebuie și cursuri de specializare sau perfecționare specifice.
Pentru postul de șef serviciu se cer cursuri de specializare, absolvite sau în curs de absolvire, în specialitatea aviație, cunoștințe de operare și tehnoredactare computerizată și vechime minimum 2 ani în domeniul studiilor cerute, precum și „capacitate de reacție și coordonare în situații de urgență și de criză”. Candidații pentru postul de manager de siguranță au nevoie de cursuri de specializare în sănătate și siguranța muncii (SSM) și de vechime minimum 3 ani și 6 luni; celor pentru postul de responsabil cu securitatea aeronautică li se cer cursuri PSI și vechime 3 ani și 6 luni. Candidații pentru postul de inspector debutant mentenanță nu au nevoie de cursuri specifice, dar pentru manager de calitate se cer cursuri de perfecționare în managementul calității.
Toate informațiile sunt disponibile la avizierul spitalului și pe site-ul unității medicale.
Comentarii