Un bărbat de 22 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Florin Alexandru Lupu, din Câmpulung Moldovenesc, va fi judecat pentru infracțiunea de violență în familie raportată la omor.

”La data de 4 martie 2023, în timp ce se aflau la locuința comună, pe fondul unui conflict verbal, i-a aplicat concubinului mamei sale 14 lovituri cu un topor în zona cranio-cerebrală, chiar şi după ce a constatat că victima nu mai reacţionează, lovituri care i-au provocat decesul. Mama inculpatului, după primele lovituri aplicate victimei cu toporul, constatând că nu poate să-l împiedice pe fiul său să agreseze victima în continuare, a apelat SNUAU 112 solicitând prezenţa lucrătorilor de poliţie. Echipajul de intervenţie din cadrul Poliţiei de ordine publică a ajuns în scurt timp la faţa locului, l-a identificat pe autor în locuinţă şi l-a condus ulterior la sediul subunităţii de poliţie, fără ca acesta să opună rezistenţă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Victima se numește Gheorghe Hrihoriciuc și avea 65 de ani, iar scenele de o cruzime extremă au avut loc într-o gospodărie din Câmpulung Moldovenesc. Prin loviturile primite, capul celui agresat a fost zdrobit și nu a mai rămas mare lucru. Totul s-a petrecut pe fondul consumului de alcool. Imediat după crimă, Florin Alexandru Lupu a fost reținut și ulterior arestat, măsură valabilă și în prezent.