Formația de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a plecat în cursul zilei de vineri la Baia Mare, acolo unde, la sfârșitul acestei săptămâni, se va desfășura Final Four-ul Cupei României.

Echipa antrenată de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei va înfrunta sâmbătă, în sala „Lascăr Pană”, de la ora 15.00, în direct la Pro Arena, formația CSM Constanța, în prima semifinală.

Calificați în premieră în această fază a competiției, „universitarii” pornesc cu șansa a doua în fața unei grupări dobrogene, care a cucerit până acum de șase ori trofeul, ultima oară în 2018.

„Suntem onorați să evoluăm în Final Four-ul Cupei României, alături de trei echipe cu tradiție în handbalul românesc. Toți adversarii sunt mai bine cotați decât noi din toate punctele de vedere, însă niciodată nu trebuie să spui niciodată. Ne vom prezenta la Baia Mare încrezători în forțele noastre și cu speranțe într-o comportare cât mai bună”, a declarat Petru Ghervan.

Tot sâmbătă, de la ora 17.30, în cealaltă semifinală CSM București va întâlni gazdele de la Minaur Baia Mare.

A doua zi, de la ora 15.00, se va disputa finala mică, urmând ca de la ora 17.30 să se joace marea finală.

CSU Suceava a ajuns în această fază a Cupei României după ce a eliminat pe parcurs echipele Universitatea Cluj (40-34), CSM Focșani (29-27) și CS Universitatea Craiova (44-27).

De partea cealaltă, CSM Constanța a trecut de Steaua București (28-27) și Dinamo București (34-32).