Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au anunțat că au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, după care au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, față de un șofer care a condus o mașină cu viteză excesivă în condițiile în care avea și o alcoolemie foarte mare. Este un caz extrem de inconștiență la volan cum din păcate se întâlnește foarte des.

Duminica trecută, un echipaj de la Poliția Rutieră Fălticeni, care acționa cu radarul pe strada Sucevei, la intrarea în municipiul Fălticeni, a avut surpriza de a constata că unul dintre șoferii vitezomani depistați era în stare avansată de ebrietate.

În jurul orei 12.45, radarul care acționa pe strada Sucevei a înregistrat un autoturism Skoda care circula cu viteza de 103 km/h, pe porțiunea limitată la 50 de km/h.

Polițiștii au oprit mașina și au constatat că cel de la volan emana un puternic miros de alcool.

Probele biologice de sânge au arătat că inculpatul avea o concentrație de 2,67 g/l (proba I), respectiv 2,46 la mie (proba II), conform buletinului de analiză toxicologică emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava. 

Pe lângă dosarul penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, șoferul a fost și amendat cu 2.900 de lei pentru viteza excesivă.

Prin controlul judiciar impus de procurori, inculpatul are impuse mai multe obligații și restricții, printre care, evident, și cea de a mai conduce autovehicule.