Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a cucerit, miercuri, al șaselea titlu de campioană națională universitară la handbal masculin. Jucătorii antrenați de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei au ajuns în finală după ce au câștigat grupa din care au făcut parte cu două victorii: 52-27 cu Universitatea Oradea și 61-24 cu Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. În ultimul act, sucevenii au învins Universitatea din Pitești cu scorul de 43-40. Podiumul a fost completat de echipa Universității din Oradea, care a trecut în finala mică, cu scorul de 39-30, de reprezentanta Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău. La festivitatea de premiere au participat prorectorul Universității „Ștefan cel Mare”, Ștefan Purici, viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi și directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava, Ciprian Anton. Gazdele au câștigat și un premiu special, prin Botond Balazs, care a fost cel mai bun marcator al turneului.

Echipa Universității „Ştefan cel Mare” Suceava s-a bazat la această competiție pe următorul lot de jucători: Paul Simulescu, Dragoș Podovei, Alexandru Bologa, Robert Cîmpan, Alex Dascălu, Botond Balazs, Alexandru Focșăneanu, Cosmin Lupu, Alexandru Reuț, Iulian Roșu, Daniel Stanciuc, Leonard Ștefan, Adrian Urdă și Albert Vizitiu.

Prin câștigarea titlului de campioană națională, Universitatea “Ștefan cel Mare Suceava” s-a calificat la Campionatul European Universitar de handbal masculin, care se va desfășura în perioada 8-14 iulie, la Podgorica, în Muntenegru. Sucevenii au câștigat titlul european în 2017, la Malaga, în Spania, și în 2022, la Lodz, în Polonia, iar în 2018 s-au clasat pe locul al treilea la Coimbra, în Portugalia.