Polițiștii suceveni de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri, au efectuat luni 3 percheziții domiciliare, la Suceava și la Ipotești, într-un dosar de delapidare care vizează un sucevean acuzat că a delapidat sume mari de bani prin vânzarea ilegală a unor mașini luate în leasing. Este vorba de 11 autovehicule care ar fi fost mutate de suspect de pe o firmă pe alta și apoi înstrăinate ilegal, prin efectuarea unor acte de dispoziție juridică. Mașinile ar fi fost astfel revândute ilegal, sub prețul pieței.

Marian Duciuc este acuzat că a provocat un prejudiciu de aproape 400.000 de lei unei firme care a intrat în incapacitate de a-și mai desfășura activitatea economică.

În cadrul perchezițiilor de luni, polițiști au ridicat printre altele sumele de 212.750 de euro și 45.800 de lei.

Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism Mercedes Benz, în valoare de 22.000 de euro, folosit de suspect și a fost aplicat sechestru asigurător pentru 7 autovehicule, până la concurența a 80.000 de euro.

În urma cercetărilor și administrării materialului probator, bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost reținut pentru 24 de ore în arestul poliției județene.  

Mașinile ar fi fost înstrăinate în perioada 23 ianuarie – 11 februarie 2019, prin efectuarea unor acte în fals.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de la ”Economic”, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale.

Suspectul se bucură de prezumția de nevinovăție, ancheta fiind încă în plină desfășurare.