Garda de Mediu Suceava a continuat controlul în teren la Acumularea Pocoleni, unde se identificaseră și anterior mari cantități de deșeuri din construcții care blocau canalul de scurgere al acumulării. Dacă săptămâna trecută s-au dat șase amenzi, în valoare de 132.500 de lei, a mai fost verificată o societate despre care exista o sesizare că a depozitat deșeuri pe malul stâng al canalului de evacuare al descărcătorului de ape mari de la Acumularea Pocoleni.    

S-au identificat în teren cantități mari de bucăți de asfalt, beton, bolovani, pământ, deșeuri care blocau canalul de scurgere.

Pentru neregulile constatate, comisarii de mediu au aplicat două amenzi, în cuantum total de 27.500 de lei, privind nerespectarea regimul deșeurilor.

Regulile încălcate constau în “Eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop” și “Îngroparea deșeurilor de orice fel este interzisă“ .

”Pentru deșeurile eliminate și îngropate pe malul stâng al Acumulării Pocoleni care se află in interiorul Siturilor ”Natura 2000 ROSCI 0310 Lacurile Fălticeni” și ”ROSPA0064 Lacurile Fălticeni” s-a înaintat către organele de cercetare penală o sesizare penală.

Totodată, în cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate”, a transmis Garda de Mediu Suceava.