Echipa Universității „Ștefan Cel Mare” din Suceava a început în forță turneul final al Campionatului Național Universitar de handbal masculin, care se derulează în aceste zile la Suceava. Formația antrenată de Bogdan Șoldănescu, Iulian Andrei și Petru Ghervan a câștigat clar meciurile din grupa A, 52-27 cu Universitatea Oradea și 61-24 cu Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, calificându-se fără emoții în finala competiției.

În ultimul act, sucevenii se vor confrunta cu Universitatea din Pitești, câștigătoarea Grupei B. Partida se va disputa miercuri, 10 mai, cu începere de la ora 11.30, în sala „Dumitru Bernicu”. În deschidere, de la ora 10.00, se va juca finala mică a întrecerii. Festivitatea de premiere este programată pentru ora 12.45.

Echipa Universității „Ștefan Cel Mare” se bazează pe următorul lot de jucători: Paul Simulescu, Dragoș Podovei - Alexandru Bologa, Botond Balazs, Robert Cîmpan, Alex Dascălu, Alexandru Focșăneanu, Cosmin Lupu, Alexandru Reuț, Iulian Roșu, Daniel Stanciuc, Leonard Ștefan, Adrian Urdă, Albert Vizitiu.

Aceasta este a cincea ediție a Campionatului Național Universitar de handbal, în primele patru impunându-se echipa USV. Mai mult, formația suceveană câștigat titlul european în 2017 (Malaga, Spania) și 2022 (Lodz, Polonia), iar în 2018 s-a clasat pe locul al treilea (Coimbra, Portugalia).