În cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni organizează miercuri, 10 mai, la ora 18.00,  activitatea „Couleurs de l’Europe‟ coordonată de profesorii Loredana Gaşpar, Adriana Duceac şi Alexandra Sîrghi.

Ziua Europei, sărbătorită în fiecare an pe 9 mai, este o ocazie pentru europeni de a sărbători pacea și unitatea pe întregul continent. Conform directivelor generale ale instituţiilor europene, Ziua Europei 2023 permite familiarizarea cu eforturile UE de a construi o Europă verde, digitală și competitivă, echitabilă și calificată, dar și puternică, rezilientă și sigură. Anul acesta, Ziua Europei va pune un accent special pe Anul european al competențelor 2023, care va debuta la 9 mai.

Organizatorii au transmis că activitatea propusă are ca obiectiv principal dezvoltarea competenţelor-cheie, socială şi civică, de sensibilizare şi exprimare culturală, de comunicare în limba străină, prin familiarizarea elevilor cu privire la conceptul de cetăţenie, de apartenenţă la marea familie europeană, de împărtăşire a valorilor comunitare în Europa anului 2023.

Manifestarea se va desfăşura în cele două instituţii de învăţământ şi va reuni peste 50 de elevi care vor derula activităţi diverse: prezentări despre ţările, instituţiile şi valorile europene, interpretări artistice, concursuri, mesaje pentru Europa, activităţi care vor aduce sub aceleaşi culori ale Europei valori, idei, opinii, gânduri ale tinerilor europeni români.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi  consultate pe adresa Facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.