Coordonatorul de joc Irakli Kbilashvili va îmbrăca pentru ultima dată tricoul formației CSU din Suceava cu prilejul Final Four-ului Cupei României la handbal masculin, care se va desfășura la Baia Mare, la sfârșitul acestei săptămâni. După doi ani petrecuți la Suceava, internaționalul gruzin a anunțat că se află în fața unei noi provocări.

Irakli Kbilashvili a ajuns la Suceava în vara anului 2021, de la CSM Reșița. Anterior, impetuosul jucător georgian jucase în țara natală, la HC Kutaisi, și în Macedonia de Nord, pentru Metalurg Skopje. În sezonul recent încheiat al Ligii Zimbrilor, handbalistul în vârstă de 24 de ani a reprezentat una dintre piesele de bază ale echipei CSU din Suceava. Cu 78 de goluri înscrise, gruzinul s-a numărat printre principalii marcatori, alături de Răzvan Gavriloaia și Daniel Stanciuc.

„Irakli a fost de multe ori jucătorul numărul unu pentru noi în acești doi ani. Este un tânăr care aspiră la mai mult și probabil că a acolo unde va merge va găsi ce și-a dorit. Are calități deosebite și sper să progreseze și mai mult pe plan sportiv. Îi mulțumesc pe această cale pentru abnegația cu care a apărat culorile clubului și știu că suporterii noștri îl apreciază la fel de mult”, a declarat antrenorul grupării sucevene, Petru Ghervan.

Irakli Kbilashvili este jucător de bază și în echipa națională a Georgiei, care a reușit în acest an prima calificare din istorie la un turneu final. La Campionatul European din 2024, care se va desfășura în Germania, gruzinii au fost repartizați în grupă cu Suedia, Olanda și Bosnia-Herțegovina.