Tânărul pilot sucevean Vladimir Rebenciuc, care va împlini luna aceasta vârsta de 8 ani, continuă să impresioneze în competițiile naționale de karting. După ce, la sfârșitul lui aprilie, s-a încoronat câștigător al Cupei României pe circuitul Amckart, de lângă București, Vladimir a făcut o figură frumoasă și în prima etapă a Campionatului Național de karting, concurând la categoria PUFO, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani.

Plecat în cursă de pe poziția secundă a grilei de start ca urmare a faptului că a înregistrat cel de-al doilea timp în sesiunile de calificări, suceveanul a evoluat curajos și a gestionat foarte bine traseul de concurs, izbutind să treacă linia de sosire pe poziția a doua. Este o performanță deosebită, pe fondul unui progres rapid înregistrat de pilotul de la Borțov Racing Team, ținând cont că s-a apucat de automobilism în urmă cu doar de 14 luni.

În ce-l privește pe fratele său mai mic, Andrei, în vârstă de 5 ani și jumătate, acesta a concurat curajos la clasa PROMO, rezervată copiilor cu vârsta maximă 7 ani. După ce a reușit să urce pe treapta a treia a podiumului de premiere în urmă cu două săptămâni, în Cupa României, mezinul familiei Rebenciuc s-a clasat al șaselea la debutul său din Campionatul Național de karting. Andrei, care a concurat puțin răcit, se află în perioada în care acumulează cunoștințe și încearcă să se acomodeze cât mai repede cu monopostul și competiția.

Următoarea etapă a Campionatului Național va avea loc pe 3 și 4 iunie la Târgu Secuiesc, care va fi precedată, pe același circuit, de o cursă din cadrul circuitului Karting Masters, în zilele de 27 și 28 mai.