Un dosar de mită judecat la Tribunalul Suceava, în care au fost trimiși în judecată trei oficiali ai clubului UTA Arad, va fi închis sub aspect penal după ce judecătorii au constatat că a intervenit prescripția, în baza noilor prevederi ale Curții Constituționale. 

Faptele imputate sunt de fix șase ani de zile.

În rechizitoriu, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați acuzați de dare de mită pentru promovarea echipei de fotbal UTA Arad în Liga I.

Procurorii DNA intraseră pe fir și au adunat probe că în cursul lunii mai 2017, doi reprezentanți ai UTA Arad, prin intermediul unui al treilea inculpat, ar fi promis suma de 70.000 de lei jucătorilor echipei Foresta Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, ar fi promis 80.000 lei sau 40.000 lei jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală. Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1.

În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Claudiu Drăgan, Decebal Codru Grădinariu (trimiși în judecată pentru dare de mită) și Ionuț Gabriel Vlădescu (trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită) sunt cei care au scăpat de acuzații prin intervenirea prescripției.

Judecătorii de la Tribunalul Suceava au dispus confiscarea specială a sumei 13.500 lei de la inculpați, sumă oferită cu titlu de mită către arbitrul martor în dosar.