În buna tradiție a activităților dedicate „Lunii Pădurii”, 56 de voluntari - elevi și profesori ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava - au participat la acțiunea de împădurire „Pădurea, prietena mea!”, organizată în parteneriat cu Ocolul Silvic Pojorâta.

Voluntarii au împădurit, la Sadova, o suprafață de circa 0,5 ha, în completarea regenerării naturale, cu puieți de molid și larice proveniți din pepiniera Muncel, aparținând Ocolului Silvic Pojorâta.

Inițiativa acestora a fost o continuare a acțiunii de împădurire de anul trecut, din luna aprilie, desfășurată tot de adolescenții suceveni.

Aceștia au fost ajutați de specialiștii silvici: responsabil cu regenerarea pădurilor - ing. Ioan Crăciun, ing. Cuciureanu Laurențiu și colectivul de silvicultori ai Ocolului Silvic Pojorâta.

„Ziua de lucru a debutat cu efectuarea instructajului specific de securitate și sănătate în muncă, asigurându-se voluntarilor materiale constând în mănuși de protecție. În continuare, înarmați cu unelte specifice și cu găleți pline de viitorii copăcei, am <cucerit> terenul despădurit oferindu-i o nouă soartă. La fel ca în fiecare an, efortul voluntarilor a fost răsplătit pe cinste cu bucate alese, astfel încât să ne aducem aminte cu mare drag de această zi minunată”, a menționat ing. prof. Dana Carmen Doroftei.

Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară – Suceava, au participat 50 de elevi însoțiți de profesorii: Carmen Doroftei, Crăița Buda Niga, Narcisa Macovei, Zaraza Avrămiuc, Narcisa Buhu, Daniela Niță.

Aceștia au mulțumit colaboratorilor noștri - specialiști silvici, pentru bunăvoința, ajutorul și răbdarea pe care o au de fiecare dată cu voluntarii.

„Mărturisesc cu mâna pe inimă de satisfacția imensă pe care au avut-o elevii noștri, când au identificat copăceii plantați anul trecut, acum viguroși și plini de viață”, a mai menționat Dana Carmen Doroftei.