Fostul primar PSD al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a rămas oficial fără nici o funcție în cadrul acestei formațiuni politice. Nistor Tatar era președinte al Organizației Municipale a PSD Rădăuți și vicepreședinte în cadrul organizației județene. Tatar va fi suspendat timp de 12 luni din toate funcțiile din partid, decizia fiind luată în cadrul ședinței de vineri a Consiliului Politic Județean al PSD Suceava. Practic, acest for de conducere al PSD Suceava a luat act prin vot de propunerea făcută cu o săptămână în urmă de Biroul Politic Județean al PSD Suceava. Reamintim că pe data de 5 mai, la propunerea deputatului PSD Eugen Bejinariu, BPJ al PSD Suceava a votat aproape cu unanimitate de voturi suspendarea fostului primar din Rădăuți, timp de un an, din toate funcțiile pe care le deține în acest partid. În cadrul ședinței respective, lui Nistor Tatar i-au fost aduse mai multe acuzații, printre care și faptul că a organizat alegerile în cadrul organizației PSD Rădăuți fără a respecta statutul partidului. Lui Nistor Tatar i s-a imputat faptul că alegerile în PSD Rădăuți au fost organizate fără participarea unui reprezentant din structura ierarhic superioară din partid, respectiv Biroul Politic Județean. Alegerile contestate au avut loc vineri, 28 aprilie, iar în urma acestora Nistor Tatar a fost reales la conducerea PSD Rădăuți. Pe lângă acestea, în ședința BPJ a PSD Suceava au fost invocate și alte motive pentru susținerea suspendării din funcțiile pe care le deține, printre care și faptul că nu a primit membri noi în partid, că nu a luat act de mai bine de 100 de cereri de adeziune, dar și faptul că a obstrucționat în mod voit activitatea candidatului PSD pentru Primăria Rădăuți, avocatul Traian Andronachi, acesta fiind validat deja drept candidat de către Biroul Permanent Județean.

După decizia de vinerea acesta a Consiliului Politic Județean al PSD Suceava, conducerea interimară a organizației PSD din Rădăuți va fi preluată de deputatul Eugen Bejinariu. Acesta ar urma ca în cel mai scurt timp să organizeze alegeri în cadrul PSD Rădăuți pentru desemnarea unui nou președinte și a unei noi structuri de conducere.

 

·        Nistor Tatar va contesta în instanță decizia de suspendare din funcțiile din PSD

Contactat telefonic, Nistor Tatar a spus că în mod sigur va contesta în instanță decizia luată de Consiliul Politic Județean al PSD Suceava. Nistor Tatar a precizat că așa cum s-a întâmplat și în Biroul Politic Județean, și în ședința de vineri acuzațiile ce i-au fost aduse nu au nici un fundament real și statutar. „Sunt aceleași motive. Acum recomandarea de la președintele Marcel Ciolacu este ca cel care este candidatul de primar să fie și președintele organizației. Cumva că nu avem voie să avem alt președinte. Dacă avem un candidat atunci nu trebuie să avem un alt președinte. Aceeași treabă cu adeziunile. Eu nu am văzut nici o adeziune, nici la ora actuală. Conform statutului, secretarul organizației locale răspunde de evidența membrilor și de adeziuni. Nu are președintele treabă cu adeziunile. Dacă secretarul le aduce la partid și le depune și nu se discută în primul birou de organizație locală, ei devin membri de drept. Dar nu știu unde sunt acele adeziuni Nici una nu este la partid. Apoi a fost povestea cu organizațiile pe secțiile de votare din Rădăuți, că nu ar exista. Aceste organizații există și sunt documente semnate de președinți de organizații și procese verbale de ședință”, a spus Nistor Tatar. El este decis să atace atât în instanță decizia de vineri, dar și să depună contestație la nivelul organizației județene a PSD, dar și la nivel central. Tatar a precizat că până atunci așteaptă să îi fie transmise hotărârile și procesele verbale de la ședințele Biroului Permanent Județean și Consiliului Politic Județean în care s-a decis suspendarea sa din funcțiile din partid.