Bursa Generală a Locurilor de Muncă, cel mai important târg de joburi de peste an, eveniment desfășurat vineri dimineață, în cinci localități din județ, a avut o bogată ofertă de posturi, cu precădere în municipiul Suceava.

La bursa din municipiul Suceava, care a avut loc la parterul Iulius Mall, am putut constata, într-adevăr, o ofertă bogată, de la mai toți marii angajatori din județ și nu numai. Metro, General Construct, SIDEM, Egger, SUCT, Ambro, Bermas, sunt doar câteva din marile firme care au venit cu oferte la bursă.

După cum a remarcat inspectorul de comunicare Anca Capverde, din cadrul AJOFM Suceava, oferta a fost mai bogată ca niciodată și s-a marcat vizibil prin diversitate.

O premieră pentru bursa locurilor de muncă au fost cele 2 posturi de asistent medical generalist pentru o divizie de ambulanță privată.

Ministerul Apărării a fost prezent cu o ofertă foarte interesantă pentru absolvenți de liceu cu bacalaureat.

”Cele mai multe oferte au rămas cele din HORECA și domeniul construcțiilor, foarte bine fiind reprezentate și service-urile auto. Îmbucurător este că au fost peste 50 de locuri de muncă doar pentru studii superioare”, a arătat Anca Capverde.

Numai la bursa din municipiul Suceava au fost prezenți în jur de 40 de angajatori, cu peste 400 de locuri de muncă.    

La Bursa Generală a locurilor de muncă a fost înregistrată participarea a 1361 persoane, din care 484 la Suceava, 257 la Fălticeni, 182 la Rădăuți, 165 la Gura Humorului și 273 la Vatra Dornei. 

Foarte important, angajatorii au selectat pentru un al doilea interviu în vederea încadrării în muncă 462 de persoane. Cele mai multe selectări s-au făcut la bursa din Suceava – 165, Fălticeni – 127, Rădăuți – 51, Gura Humorului  - 32 în timp ce la Vatra Dornei au fost selectați 87 posibili viitori angajați.

”Locurile vacante rămase neocupate la bursă vor fi publicate pe pagina oficială de Facebook a agenției, precum și la avizierul din sediul nostru.

Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica datele finale referitoare la statistica ocupării în urma bursei.

Semnalăm oferta diversificată pe meserii a angajatorilor, interesul pentru candidați calificați sau cu studii superioare, precum și o continuare a deficitului de forță de muncă”, au transmis organizatorii de la AJOFM Suceava.