Primăria Șcheia a fost premiată de Uniunea Europeană pentru excelență în bună guvernare. Șcheia este singura primărie din județul Suceava care a primit distincția „Eticheta Europeană pentru Excelență în Buna Guvernare – EloGE”. Ceremonia de acordare a premiului a avut loc în cadrul unui eveniment amplu organizat la Palatul Victoria din București, premiul fiindu-i înmânat primarului din Șcheia, Vasile Andriciuc. La ceremonie au participat secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, consilierul de stat și coordonatorul Departamentului pentru dezvoltare durabilă din Guvernul României, Laszlo Borbely, președintele Comisiei de Naționale de Evaluare, Victor Moraru, și directorul Direcției de comunicare, proiecte și relații externe din Institutul Național de Administrație, Iuliana Leca, precum și reprezentanți ai administrațiilor publice locale din țară.

După primirea premiului, primarul Vasile Andriciuc, a ținut să îi felicite pe angajații primăriei din Șcheia pentru profesionalismul de care au dat și dau dovadă.

„Felicitări întregului aparat administrativ al Primăriei Șcheia pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă. Dezvoltarea sustenabilă a comunei Șcheia este atinsă atunci când funcționarii publici din primărie înțeleg că trebuie să lucreze la standarde și după principii europene”, a transmis Vasile Andriciuc.

Eticheta Europeană pentru Excelență în Buna Guvernare-EloGE este un premiu acordat de Consiliul Europei autorităților administrației publice locale în baza unei analize făcute printr-un mecanism european și internațional de evaluare. În cadrul procedurii se analizează calitatea guvernării locale, iar acest premiu reprezintă o modalitate de certificare, de apreciere și de recunoaștere a acelor autorități publice locale a căror activitate se desfășoară la standarde internaționale. În acest program, aflat la prima ediție în România, s-au înscris 58 de unități administrativ-teritoriale, din 22 de județe ale țării. Dintre acestea, 30 de autorități ale administrației publice locale din România, respectiv patru consilii județene, câte șase municipii și orașe și 14 comune au fost premiate cu „Eticheta Europeană pentru Excelență în Buna Guvernare” (EloGE). Cele 12 principii ale bunei guvernări democratice stabilite de către Consiliul Europei sunt participarea cetățenilor, desfășurarea corectă a alegerilor și reprezentarea; receptivitate; eficiență și eficacitate; deschidere și transparență; stat de drept; comportament etic; capacitate și competență; inovare și deschidere către noutate; sustenabilitate și orientare pe termen lung; management financiar solid; drepturile omului, diversitate culturală și coeziune socială și responsabilitate.