Instrumentistul Dorel Hîncu, din Udești, a murit la vârsta de 63 de ani, după o lungă suferință. Familia și toți cei care l-au cunoscut și prețuit varsă lacrimi, pentru că Dorel, cel care îi bucura pe toți cu interpretările la trompetă și saxofon, a plecat mult prea repede din această lume. Era un om sociabil, jovial, săritor, bun coleg de breaslă și așa va rămâne în memora colectivă.

Peste 35 de ani, Dorel Hîncu a lucrat ca oficiant la Poșta Română, la Oficiul Poștal 1 Suceava. A absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași și a lucrat ca profesor de muzică, imediat după liceu, la Școala Gimnazială din Udești.

În paralel cu munca de la ghișeu, de la Poșta Română, i-a plăcut să cânte, astfel că a colaborat cu aproape toate fanfarele din județ. A iubit muzica și le-a insuflat acest lucru și celor doi băieți, care au terminat Conservatorul și masterul în muzică, alegând ca instrument de studiu tot saxofonul. În aceste momente greu de depășit, îl vor conduce pe ultimul drum soția, cei doi fii, nepoțica și toți cei care l-au cunoscut, iubit și prețuit.

Înmormântarea va avea loc vineri, 26 mai 2023, la ora 13:00, la Biserica din satul Udești. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face în aceste zile, acasă la Udești. Colegii din Fanfara „Santa Fe” Sf. Ilie  au postat pe o rețea de socializare următorul mesaj: „A plecat de lângă noi un prieten bun și un muzicant desăvârșit, cel care a fost Dorel Hîncu. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Suntem alături de familia îndoliată! Sincere condoleanțe!

Cei care au cântat alături de Dorel Hîncu și care doresc să îi aducă un ultim omagiu, prin cântare, sunt așteptați joi, 25 mai, și vineri, 26mai, acasă, în Udești”.