Humoreanul Stelian Simeria a preluat conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Suceava, acesta începându-și mandatul de luni, 15 mai.

Simeria a fost numit în funcție de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), acesta înlocuindu-l pe Vasile Latiș, cel care a ocupat fotoliul de conducere al instituției în ultimii ani.

Stelian Simeria are 46 de ani și este de profesie economist.

Acesta a menționat că momentan comisarii instituției sunt mai mult în teritoriu, dat fiind faptul că sediul de pe Mărășești se află în renovare.

„Abia astăzi (n.r. joi) am reușit să ne întâlnim cu toții și să ne cunoaștem. Este un colectiv în regulă, Comisariatul din Suceava fiind în primele 5 din țară la îndeplinirea indicatorilor”, a specificat Simeria. Acesta a mai adăugat că instituția lucrează doar cu cinci comisari de teren, schema de personal a CJPC Suceava cuprinzând doar 9 persoane.

„Mai sunt două posturi disponibile și avem promisiunea de la ANPC că vor fi scoase la concurs și acestea, începând cu 1 ianuarie. Într-adevăr personalul este puțin raportat la nevoile județului, având în vedere numărul foarte mare de agenți economici”, a mai punctat noul director.