Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat luarea unor măsuri ferme pentru siguranța alimentară a populației, în sensul informării sucevenilor dacă legumele pe care le consumă din comerț sunt toxice sau nu. Gheorghe Flutur i-a solicitat președintelui Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava, Tudor Plăcintă, ca în prima ședință a Consiliului Județean să fie invitați reprezentanții DSP, DSV și Protecției Consumatorilor pentru o analiză cu privire la sănătatea populației din județ și a celor care vin să viziteze județul Suceava.

„Asistăm în ultima perioadă la dezbateri publice și la foarte multe emisiuni despre cât de toxice sunt legumele și alimentele pe piață. Trebuie să vedem ce consumăm pentru că e o întreagă isterie pe problema roșiilor și a celorlalte produse pe care le cumpărăm”, a spus Gheorghe Flutur. El a precizat că populația trebuie să știe dacă instituțiile statului au acțiuni prin care să verifice dacă legumele consumate de suceveni sunt sau nu toxice. „Există acțiuni în acest sens sau iar o să ne trezim cu breaking-news-uri că am aflat nu știu ce după ce am mâncat 20 de ani roșii otrăvite. Vreau să ne prezinte aceste chestiuni”, a transmis șeful administrației județene.

El a adăugat că este necesară o discuție serioasă despre siguranța alimentară și despre ce mănâncă sucevenii. „Cred că e foarte important pentru oricine acest lucru. Merg ei în piețe? Îi verifică? Cum îi sortează? Sau doar ne mirăm de la televizor că nu știu ce roșii consumăm, cu nu știu ce grad de toxicitate”, a încheiat Gheorghe Flutur.