Povestea roții panoramice care a stârnit numeroase discuții, de cum a fost anunțată ca obiectiv de interes turistic de către conducerea municipalității sucevene, începe să semene tot mai mult cu seria „Misiune imposibilă”.

Primarul Ion Lungu a anunțat miercuri că la licitația pentru realizarea roții panoramice de pe platoul Cetății de Scaun, a treia, nu s-a prezentat nici un ofertant, încât va trebui să fie reluată, dar cu mici modificări la caietul de sarcini.

„Nu a fost depusă nici o ofertă, dar măcar s-a interesat cineva. Observațiile au fost că noi am pus în caietul de sarcini 250 de zile termen de realizare și ni s-a spus că trebuie să fie măcar 400, pentru că un an durează fabricarea roții panoramice și 40 de zile montarea ei. Vom corecta acest lucru și ne vom mai consulta încă o dată cu specialiștii în domeniu”, a explicat primarul Sucevei.

Bugetul alocat acestei achiziții, care face parte din strategia de dezvoltare turistică a municipiului, este de 7 milioane de lei.

Roata panoramică, asemănătoare celor existente în mari capitale ale lumii, este considerată o investiție care va atrage mulți turiști și va pune în valoare și obiectivele turistice deja existente – Cetatea și Muzeul Satului.