25 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 4 și 21 de ani, coordonați de prof. Pușa Pîslaru, au expus la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava de Ziua Internațională a Copilului. „Micii Picasso” sau „îngerii de lumină”, așa cum îi numește coordonatoarea lor, s-au bucurat să-și vadă lucrările pe simeze, să fie apreciați și să primească diplome și cadouri din partea organizatorilor.
Expoziția poate fi vizitată până pe 25 iunie 2023 și a fost organizată de prof. Pușa Pîslaru, în colaborare cu Asociația „Artă și Umanitate”, președinta asociației fiind artistul plastic Lucia Pușcașu, prezentă la vernisaj, și Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava.
„Arta purifică sufletul de praful vieții de fiecare zi”, spunea Pablo Picasso, acesta fiind și mottoul expoziției. Prof. Pușa Pîslaru, artist plastic, bucovineancă prin adopție (născută la Solești, Vaslui), „este atrasă în special de potenţele vitale ale spaţiului, ale unei naturi viguroase, exultând plurisenzorial de seve, sănătate şi amintiri de legendă... Arbori şi flori, văi şi înălţimi, dezvăluie în lucrările pictoriţei o anume individualitate, un orizont şi o receptivitate a unui peisaj comunicat solidar sau solitar...”, după cum afirma la un moment dat criticul şi istoricul de artă Gh. Macarie.
În general, prof. Pușa Pâslaru lucrează cu copii care au vârste între 4 și 12 ani. Iubește copiii și se dedică total orelor de pictură cu „Micii Picasso”, o oră de pictură însemnând un echilibru între minte, trup și suflet. A pregătit zeci, poate sute de elevi, pentru că, spune ea, vrea să predea ștafeta mai departe. Își dorește ca elevi de-ai ei să devină profesori, artiști plastici, care la rândul lor să pregătească alte generații. Crede că asta este menirea ei, să-i învețe pe cei mici, în atelierul de pictură, tainele acestei arte pe care ei să o iubească și să o îmbrățișeze, poate, pentru toată viața.
Comentarii