Momente emoționante marți, 15 august, în Satu Mare, acolo unde s-a serbat hramul comunei. În cadru festiv, pe scena Casei de Cultură, a avut loc ceremonia de premiere a cuplurilor de aur, familii care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Au fost cinci astfel de cupluri peste care a trecut o jumătate de deceniu, iar oamenii au fost vizibil emoționați. Au fost premiați de primarul Adrian Toader Lavric și viceprimarul Mihai Moroșan, care i-au felicitat pentru că ajuns în acest moment al vieții. Fiecare cuplu a primit o diplomă, un plic cu câte 1.000 de lei, iar doamnele au primit și câte un buchet de flori. Oamenii ”de aur” au fost felicitați și de invitați, respectiv deputații Eugen Bejinariu și Gheorghe Șoldan, dar și de fostul manager al Spitalului Rădăuți, Traian Andronachi. În aplauzele întregii asistențe, ”veteranii” comunei Satu Mare au spus și câteva cuvinte și cei mai mulți spun că au supraviețuit împreună prin ”înțelegere”.

Pe scenă au urcat apoi elevii de 10 ai școlilor gimnaziale din Satu Mare și Țibeni. Au fost 13 copii de la școala din Satu Mare și 7 de la școala din Țibeni. Primarul Adrian Toader Lavric a invitat-o pe scenă și pe directoarea Geta Antochi, care i-a felicitat și ea pe copii și a mulțumit conducerii Primăriei Satu Mare pentru că investește în educație. Trebuie spus că este pentru al doilea an consecutiv când sunt premiați copiii cu 10 pe linie din comună. ”Dacă anul trecut au fost 10 copii de 10, acum numărul lor s-a dublat. Este meritul lor, al părinților, dar și al cadrelor didactice care și-au dat silința să îi învețe. Merită toate felicitările și nici un efort nu este prea mare pentru a-i sprijini”, a apreciat primarul Adrian Toader Lavric.

La finalul acestor momente emoționante, pe scenă au urcat tinere talente ale comunei Satu Mare, care au cântat în fața spectatorilor. Nu au lipsit nici invitații, respectiv Viorica Macovei, Robert Târnăveanu, Oana Bozga, Bogdan Toma, Ancuța Corlățan sau Daniel Pop.