Locuitorii din Adâncata și-au sărbătorit marți, 15 august, Ziua Comunei în cadrul unui eveniment organizat de Primărie și Consiliul Local. Manifestările au avut loc în cadrul unui festival de tradiție, „Satule de sub pădure”, în cadrul căruia au avut loc atât spectacole folclorice, cât și o festivitate de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie și a elevilor cu rezultate deosebite.

Ziua comunei Adâncata a început cu un spectacol extraordinar susținut de artiștii Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” din Suceava. A urmat apoi ceremonia de premiere a cuplurilor de aur și a elevilor din comună. Premierea a fost făcută de primarul Viorel Cucu, în numele Primăriei și Consiliului Local Adâncata. Viorel Cucu i-a avut alături pe cei doi preoți parohi din comună. Pentru început au fost premiate cinci eleve care în cursul anului trecut fie au încheiat cu media 10 anul școlar, fie au obținut rezultate foarte bune la concursurile școlare. Astfel, au fost premiate Maria Giulia Rossi – mențiune la fața județeană a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură” și mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Limba română; Daniela Amărculesei – media generală 10 și mențiune la faza județeană a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură”; Lavinia Spatariu – media generală 10; Lavinia Ichim – media generală 10 și Maria Poleacu – premiu special la etapa județeană a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”. Toate cele cinci eleve au primit câte o diplomă, precum și premii în bani și obiecte din partea primarului Viorel Cucu și a consilierului Sorin Șfabu.

„Sunt elevi cu care eu mă mândresc. Și vreau să vă mulțumesc atât vouă, cât și profesorilor și părinților voștri. Merită ca și ceilalți să ia exemplu de la elevi pentru că de aceea noi îi premiem și îi scoatem în față, să vedeți că avem copii cuminți, copii care fac cinste și mândrie comunei noastre. Și vreau să precizez că pentru mine educația a fost o prioritate din prima zi de mandat și iată că astăzi toate școlile din comună sunt modernizate”, a spus Viorel Cucu.

A urmat apoi ceremonia de premiere a opt dintre cele zece cupluri care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsnicie, două dintre acestea neputând fi prezente din motive de sănătate. „Sunt oameni de la care am avut ce învăța, oameni pe care îi prețuiesc și îmi sunt dragi sufletului meu și tuturor celor din comuna noastră. Vă felicit pentru modul exemplar în care ați trăit și de fiecare dată ați fost un exemplu de onestitate, de modestie, un exemplu demn de urmat. Să aveți parte de sănătate și de o viață frumoasă în continuare”, a transmis Viorel Cucu. Acesta le-a oferit câte un buchet de flori, o diplomă și un premiu în bani, după care sărbătoriții au mers la biserica veche din Adâncata, unde au participat la o slujbă de binecuvântare, după care au fost invitați la o masă festivă. Cuplurile premiate au fost următoarele: Aiftoadei Toader și Maria, Alexiuc Gheorghe și Maria, Beldea Gheorghe și Maricica, Horătău Vasile și Maria, Maxim Stelian și Emilia, Pușcașu Decebal și Nicoleta, Rusu Silvestru și Viorica, Ungureanu Dumitru și Lucica, Ungureanu Vasile și Maria și Ursu Niculai și Verginia.

Ziua Comunei Adâncata a continuat până seara târziu cu spectacole folclorice susținute de artiști locali și alți invitați de marcă.