Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat, la reuniunea directorilor de școli din județ, o mai mare implicare în combaterea consumului de droguri în unitățile de învățământ. Gheorghe Flutur a spus că din punctul său de vedere este nevoie de mai puține simpozioane pe tema aceasta și de mai multă acțiune și implicare din partea tuturor instituțiilor pentru combaterea acestui fenomen, care din nefericire a luat amploare.
„Dacă nu abordăm pragmatic această problemă vom tot citi breaking news-uri că încă un șofer care a consumat droguri a intrat în niște oameni. Problema este extraordinar de gravă. Fac un apel la dumneavoastră pentru ca și relația părinți-școală-familie-administrație publică și autorități să fie mai strânsă pentru că e o problemă foarte, foarte gravă. Cred că toți avem obligația să urmărim, să vedem ce se întâmplă cu fenomenul, de unde vine, pentru că e foarte îngrijorător acest consum de droguri, mai ales în școli. Vedeți că la festivaluri s-au descoperit droguri, dar aglomerări înseamnă și școlile”, a precizat șeful administrației județene. El a precizat că nu dorește să intervină în curricula școlară, însă consideră că la orele de dirigenție profesorii trebuie să îi cunoască mai bine pe elevi.
Gheorghe Flutur consideră că problema combaterii consumului de droguri în școli trebuie să fie o prioritate și pentru Poliție și instituțiile de ordine publică. „Cred că în 2023 asta este marea provocare, pentru că a intrat acest virus, această boală, acești traficanți care-și fac de cap. Cred că dacă nu ne dăm mâna noi, cei de bună-credință, o să avem o problemă mare cu copiii noștri. Vreau să spun apăsat, fiecare dintre noi trebuie să facă mult mai mult pentru eliminarea acestui flagel extrem de periculos”, a spus Gheorghe Flutur.
El a mai precizat că și la nivelul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava au fost făcute analize cu privire la combaterea consumului de droguri în rândul elevilor, însă acțiunile pentru a înlătura acest fenomen trebuie să fie mult mai profunde.
Comentarii