Muzică, film, dezbateri, conferințe, ateliere și multe alte activități culturale atractive vor fi organizate, în perioada 20-22 septembrie, la Zilele Culturii la Siret, ediția a XXXI-a.

În cadrul Zilelor Culturii la Siret, organizate de Centrul Cultural, va avea loc și Festivalul Folkever, ediția a XV-a (20-23 septembrie), cel mai longeviv festival din zona Moldovei, care a luat naștere pe peronul gării din Siret, pentru a spune povestea unei comunități mici a cărei istorie poate concura cu marile istorii al României.

„Interesat de regenerarea comunității prin intervenții culturale diverse și provocatoare, festivalul propune anul acesta peste 30 de invitați, dezbateri, concerte de muzică folk, muzică clasică, seri de film. Poți avea acces la toate aceste evenimente cumpărând un abonament de 40 de lei”, transmit organizatorii.

Reprezentanții Centrului Cultural Siret transmit că activitățile din acest an se vor desfășura în șase locații diferite: Sala de spectacole a Centrului Cultural Siret, Biserica Romano-Catolică, Faleza Siret, Parcul Central din Siret, Sala mică a Centrului Cultural, Centrul de Tineret.

Publicul va putea urmări (participa) trei filme, șase recitaluri de muzică folk, trei recitaluri de muzică clasică, trei expoziții, o lansare de disc și întâlnire cu scriitorul, o piesă de teatru pentru copii, o piesă de teatru pentru adolescenți, un spectacol coregrafic pentru adulți, două dezbateri interesante, un maraton de fotografie portret. „Vor fi peste 45 de invitați, mulți voluntari și parteneri. Parte din aceste evenimente sunt promovate și vândute anul acesta pe IaBilet.ro, altele susținute de sponsorii festivalului”, au mai completat organizatorii. Mai multe informații pe https://www.facebook.com/ccsiret/?locale=ro_RO .