O sală de sport nouă, modernă, va fi dată în folosință la scurt timp după începerea noului an școlar, în cel mai mare cartier al Sucevei, Burdujeni.

Primarul Ion Lungu a anunțat că sala de sport de la Școala Gimnazială Nr. 10 a fost ridicată, iar acum se lucrează la fațadă și la instalațiile interioare.

“Merită toate felicitările această firmă Simion Tehnoconstruct, care a stabilit un record cu această lucrare. A terminat în cinci luni de zile sala de sport  care, conform contractului, trebuia să fie făcută în 14 luni. E un constructor model care a lucrat foarte bine și repede la această sală de sport”, a declarat Ion Lungu, care le-a mulțumit că s-au ținut de promisiune, că lucrarea va fi gata la începerea anului școlar.

Pentru a fi dată în folosință, mai trebuie aduse și dotările necesare practicării sporturilor, dar și desfășurării activităților conexe, iar conform primarului, procedura de achiziție a fost demarată și este în desfășurare.

Practic, noua sală de sport va fi pusă la dispoziția elevilor și profesorilor în această toamnă, iar cei peste 1000 de copii care învață la Școala Gimnazială Nr. 10 vor putea practica acolo mai multe sporturi, precum baschet, volei sau tenis, dar și tenis de masă, aerobic și dansuri, ori, dacă doresc, pot să meargă la sala de forță și mobilitate, în spațiile amenajate special la demisol.

Noua sală de sport este prevăzută cu instalații de climatizare moderne, de tip VRV, inclusiv cu centrală de tratare a aerului, cu recuperator de căldură și chiller de răcire, dar și cu panouri solare pentru asigurarea apei calde menajere. Investiția, în valoare de un milion de euro, din fondurile proprii ale Primăriei Suceava, este realizată de Simion Tehnoconstruct, companie care a realizat în termen record și prima creșă „verde” din România.