O familie din orașul Dolhasca a avut surpriza să primească prin poștă o scrisoare de la primărie, adresată „Către defunct Bîrleanu Fănica”, o rudă de-a lor decedată în anul 2013. Scrisoarea a fost trimisă de serviciul de taxe și impozite al Primăriei Dolhasca pentru a i se pune în vedere femeii moarte în urmă cu 10 ani să plătească taxa de salubritate. Dacă ar fi fost vorba doar de o somație de plată a taxelor sau impozitelor locale de către urmași, familia nu ar fi fost mirată pentru că este știut că dările sunt plătite de moștenitori, dar n-au mai avut ocazia să vadă o scrisoare trimisă prin poștă de un funcționar public, care să aibă scris la destinatar „Către Defunct” .

Contactat în legătură cu această situație, primarul din Dolhasca, Decebal Isachi, a declarat că va verifica „ce fel de scrisori trimit doamnele noastre de la Taxe și impozite”, iar ulterior a revenit și a spus că a fost vorba despre neatenție. „Este singura somație trimisă în acest fel, din neatenție”, a spus primarul. Primarul a subliniat că taxa de salubritate trebuie plătită de moștenitori, chiar dacă aceștia nu locuiesc în casa pe care au moștenit-o, și că oricum este vorba despre o sumă foarte mică, de 25 de lei/an/persoană.

Decebal Isachi a și ironizat modul în care lucrează unii dintre subordonații săi, spunând că îi va sugera preotului să pună cutii poștale în cimitir pentru cazurile în care „poștașul este atât de perspicace încât să găsească mortul” căruia îi trimit scrisori salariați din primărie. „Aici probabil poștașul nu a știut unde este locul de veci și a dus scrisoarea acasă, la moștenitori. Ce pot să mai spun? Treabă făcută mecanic, fără să gândim. Este într-adevăr penibil pentru noi”, a mai spus primarul din Dolhasca.