Cardiologii intervenționiști Laurian Blaga și Paul Turcoman, de la compartimentul de Cardiologie intervențională din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, au depășit, în această săptămână, numărul de 1.000 de cazuri tratate, de la începutul acestui an. Numărul mare de cazuri și rezultatele obținute au dus și la creșterea finanțării alocate pe programul de infarct miocardic acut, de la aproximativ 40.000 lei în 2019, la peste 1 milion de lei în acest an. Acest lucru „a permis continuarea programului cu cele mai bune materiale aflate pe piață în acest domeniu”, potrivit doctorului Laurian Blaga.

Alături de cei doi medici lucrează asistenții medicali Petru Rusu, Ionuț Iletchi, Carmen Nistor, Sorin Bandol, Delia Bandol, Laura Blaga, Anamaria Patraș, Alina Șutac și Daniela Grigoraș.

Doctorul Blaga și-a început activitatea la Spitalul de Urgență din Suceava din februarie 2020, exact înainte de declanșarea pandemiei de Covid-19, după absolvirea cursului de cardiologie intervențională la Spitalul Floreasca și a unui stagiu de un an în Franța, ca medic rezident.

Doctorul Turcoman este angajatul spitalului din mai 2019. A finalizat rezidenţiatul în cardiologie la Institutul Inimii „N. Stăncioiu” Cluj-Napoca, a lucrat ca paramedic la SMURD Cluj, a făcut voluntariat cu echipe medicale în diverse localităţi din țară, cu Asociaţia Medicilor Creștini din România și Asociația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, și a publicat articole știinţifice în reviste și cărţi de specialitate.