O absolventă a promoției 2023 a Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din municipiul Suceava, Paola Moraru, studentă în anul I la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a împărtășit elevilor experiența de bursieră a Guvernului francez, în cadrul După-amiezilor francofone.

Studenta le-a vorbit elevilor claselor a IX-a C și a IX-a F despre concursul „Le français, mon amour”, organizat în luna iunie 2023, pentru a sărbători 140 de ani de existență a conceptului și a instituției Alianței Franceze, Rețeaua Alianțelor Franceze din România.

Paola Moraru și-a adjudecat premiul cel mare, un stagiu de formare în Franța, propus de Institutul din Touraine, în colaborare cu Universitatea din Tours. În perioada 13 - 26 august 2023, eleva a urmat cursuri intensive de limba franceză.

Cu ajutorul fotografiilor, luni, 23 octombrie 2023, elevii Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” au urmărit parcursul academic și au intrat în atmosfera de poveste a regiunii care adăpostește castelele de pe Valea Loarei.

La final, studenta a subliniat că participarea la activitățile Alianței Franceze din Suceava a ajutat-o să-și îmbunătățească CV-ul și i-a oferit numeroase oportunități de dezvoltare personală și profesională.

 „Întâlnirea și-a atins scopul, stârnirea curiozității și a interesului unei noi generații de boboci pentru cultura franceză. Activitatea a fost interactivă, elevii au adresat numeroase întrebări și au aflat că datorită Alianței Franceze, limba franceză te duce mai departe și deschide orizonturi nebănuite”, au transmis organizatorii.

Activitatea a fost organizată de Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” din Suceava, coordonată de profesoara Hetriuc Maria-Cristina.