Echipa națională de juniori a României, care s-a bazat la turneul de la Viena pe nu mai puțin de șase handbaliști de la CSU Suceava, este vorba de Răzvan Rîpă, Codrin Dascălu, Andrei Rață, Teodor Ilucă, Eduard Rusu și Emanuel Șerban, la care se adaugă selecționerul Vasile Boca și kinetoterapeutul Mihai Vornicu, și ei „universitari” în viața de zi cu zi, a reușit o frumoasă performanță, calificându-se la Campionatul European.

După succesul, de vineri, cu Finlanda, scor 42-27, „tricolorii” au pierdut dramatic, sâmbătă, întâlnirea cu reprezentativa țării gazdă, Austria. România a dominat partida, dar a cedat cu 36-37, adversarii reușind golul victoriei cu trei secunde înainte de final. În ultimul joc, disputat duminică, selecționata condusă de Vasile Boca a remizat cu Letonia, 41-41, rezultat care le-a asigurat prezența la turneul final european.

Cu 23 de goluri marcate, Codrin Dascălu a fost cel mai bun marcator al României la competiția de la Viena, în vreme ce Emanuel Șerban a marcat golul calificării, în ultimul joc, la scorul de 41-40 pentru Letonia.