Șoferul prins la finele săptămânii trecute de polițiști după o scurtă urmărire pe străzile din satul Moara Nica, comuna Moara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Ioan Gheorghe Batrîniuc a fost arestat în ședința Judecătoriei Suceava de miercuri, 10 ianuarie, ca urmare a propunerii procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Bărbatul nu ar fi fost probabil arestat dacă nu s-ar fi aflat în stare de recidivă postcondamnatorie.

Anul trecut, Ioan Gheorghe Batrîniuc fusese condamnat de Judecătoria Suceava pentru comiterea infracțiunilor de... conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Condamnarea stabilită de Judecătoria Suceava a fost de 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare și cu termen de încercare de 2 ani și jumătate.

Încă un caz, din păcate, în care inculpatul a mers până la capăt cu sfidarea legislației rutiere, situație în care nu mai poate scăpa de o condamnare cu executare.

El a comis noile infracțiuni în termenul de încercare al primei pedepse.

În seara zilei de 6 ianuarie 2024, un echipaj de la Secția Rurală Șcheia, care efectua serviciu de control trafic pe strada Universității, de pe raza satului Moara Nica, comuna Moara, a plecat în urmărirea unui autoturism al cărui șofer nu a oprit la semnal.

Bărbatul de la volan a încercat să-și piardă urma pe altă stradă, dar a fost blocat relativ repede. La volan era localnicul Ioan Gheorghe Batrîniuc.

În scurt timp, polițiștii aveau să constate neregulă după neregulă.   

În urma verificării bazei de date a Poliției Române a rezultat că șoferul nu este posesor de permis de conducere.

În urma verificării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, s-a constatat că autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată, iar polița RCA lipsă. Pentru aceste abateri, pe lângă amenzi, s-a dispus ridicarea plăcuțelor de înmatriculare, ceea ce coincide cu indisponibilizarea autoturismului.