Zilele acestea, la baza sportivă a Academiei de Tenis „Florin Mergea”, din Târgu Jiu, se desfășoară Campionatele Naționale Outdoor pentru Juniori Under 18. Printre participanți se află și suceveanca Maya Rotari, în vârstă de doar 15 ani, care a trecut cu brio cele două runde de calificare pe tabloul principal. Sportiva legitimată la clubul Select o va întâlni în turul întâi pe Claudia Ogescu (17 ani), care reprezintă gruparea Junior Pro Tennis București. Maya a fost acceptată și pe tabloul de dublu, unde va face pereche cu brașoveanca Sofia Prutean.

Săptămâna trecută, sportiva antrenată de Felix Donath a evoluat cu succes la concursul Tennis Europe Junior Tour de la Bistrița, acolo unde, după patru victorii consecutive, s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă cu 6-1, 7-6 de campioana României, Maria Valentina Pop, de la ACS Politehnica București.

Ca urmare a formei bune pe care o traversează, tenismena suceveană a primit un wild-card pentru turneul internațional de juniori din circuitul ITF care se va desfășura tot la baza sportivă a Academiei de Tenis „Florin Mergea”, în intervalul 29 aprilie – 5 mai. 

Din octombrie și până în prezent Maya Rotari a câștigat patru turnee din circuitul FRT, este vorba de Cupa de Iarnă CFR Iași, Cupa Sami Plastic, Cupa Monitorul Junior și Cupa de Iarnă Bucovina. De asemenea, la Cupa Dinamo Brașov, făcând pereche cu rădăuțeanca Lavinia Pricob, a încheiat pe locul secund întrecerea de dublu feminin a categoriei de vârstă 18 ani și a prins podiumul de premiere la dublu mixt, acolo unde a jucat în echipă cu brașoveanul Ioan Ciprian Soiu. Totodată, la începutul lunii aprilie, Maya Rotari a disputat la București finala turneului de categoria I Trofeul Heinz Consult.