Deputatul PSD Gheorghe Șoldan, care candidează pentru funcția de președintele al Consiliului Județean Suceava, l-a criticat pe actualul șef al administrației județene, Gheorghe Flutur, pe motiv că drumurile din comuna Baia sunt pline de gropi și asta pentru că primarul acestei comune este de la PSD.

Prezent la lansarea candidaturii primarului din Baia, Maria Tomescu, pentru un nou mandat, Gheorghe Șoldan a precizat că aceasta este cea care „a făcut comuna Baia bine”.

Șoldan a subliniat că Maria Tomescu este primarul care în doar două mandate a atras investiții de peste 30 de milioane de euro pentru comunitatea sa.

„Asta, în ciuda faptului că pentru conducerea Consiliului Județean Suceava localitatea Baia nu există, iar cererile Mariei Tomescu de sprijin în diferite proiecte pentru locuitorii comunei, ai județului până la urmă, au fost ignorate.

Oamenii își rup mașinile pe drumul județean care leagă Baia de Bogata, iar gropile sunt acoperite cu pietriș odată la nu știu cât timp.

Toate astea pentru că primarul ales de oameni, cu aproximativ 85% din voturi, nu are aceeași culoare politică cu președintele Gheorghe Flutur.

Un președinte care se tot laudă cu un județ <brăzdat de autostrăzi>, când noi încă avem sute de kilometri de drumuri județene nemodernizate”, a precizat Șoldan.

El le-a transmis locuitorilor din comuna Baia că autostrada A7, Pașcani – Siret, a fost aprobată de Guvernul Marcel Ciolacu și se va face într-adevăr, la fel ca și varianta ocolitoare de la Gura Humorului.

„Dar nu de Flutur, ci de către guvernarea PSD.

Le cer locuitorilor comunei Baia să fie alături de mine, pe 9 iunie, așa cum sunt alături de primarul lor.

Maria Tomescue un model pentru mine, am învățat multe de la doamna primar și sunt mândru că e în echipa mea.

Eu nu voi ignora comuna Baia și nu voi separa niciodată județul în două.

Pentru că dezvoltarea județului înseamnă dezvoltarea fiecărei localități”, a declarat candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava.