Doi tineri s-au ales cu dosare penale și și-au pierdut dreptul de a conduce autovehicule cel puțin până când se vor cunoaște și rezultatele probelor de sânge și urină după ce au ieșit pozitivi la controlul cu aparatul DrugTest.

Ambele cazuri au fost depistate în trafic pe 6 mai, în a doua zi de Paște.

În unul dintre cazuri polițiștii au constatat că în mașina oprită pentru control se simțea un miros puternic înțepător.

În jurul orei 23.30, pe raza comunei Gălănești, pe un drum comunal, un echipaj de poliție a oprit pentru control un Audi A6, condus de un șofer în vârstă de 34 de ani, din comuna Bilca.

Echipajul de la Secția Rurală Gălănești a avut suspiciuni clare de consum de droguri, având în vedere mirosul specific înțepător, deși în mașină și asupra șoferului nu au fost identificate substanțe interzise sau urme ale acestora.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul Drugtest, acesta a indicat test „pozitiv” pentru THC-5 (canabis).  Având în vedere acest rezultat, tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină.

Conform procedurii, în baza acestui test s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Tot pe 6 mai, dar pe timp de zi, la 13.15, un echipaj de la Compartimentul Rutier al Poliției Vatra Dornei a oprit pentru control, în cadrul unui control de rutină, pe strada Unirii, un VV Golf, condus de un tânăr în vârstă de 26 ani, din comuna Șaru Dornei.

Tânărul a fost testat inițial cu aparatul etilotest, rezultând alcoolemie 0.

De asemenea, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest,  rezultatul testului fiind ,,Pozitiv” pentru substanțe opiacee „OPI”.

Și în acest caz, probele de sânge și urină sunt cele care vor fi proba finală a posibilului consum de droguri, însă tânărul are dosar penal și dreptul de a conduce suspendat.