”Dan Duru”, un infractor periculos din Șcheia, a fost adus înapoi în țară pentru a executa o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru furturi și tâlhării, a anunțat miercuri ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Bărbatul, pe numele său real Cătălin Gheorghe Mazarache, în vârstă de 32 de ani, se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani de închisoare, condamnarea fiind emisă de Judecătoria Gura Humorului, pentru o faptă comisă la Gura Humorului.

Numele lui Mazarache apare însă și în dosare mai vechi de furt și tâlhărie. Este vorba de furturi comise în țară, dar și în Irlanda. Acesta fura din locuințe încă de când era minor, iar pentru a-și asigura scăparea s-a folosit și de violență.

Mai multe furturi au vizat case din municipiul Suceava, din care autorul a fugit cu mari sume de bani sau bijuterii.

”Dan Duru” a fost arestat și condamnat și pentru furturi comise în județul Neamț, tot spargeri de locuințe.

Paradoxal, cea mai recentă faptă, din decembrie 2021, care i-a adus lui Mazarache ultima condamnare, nu a fost una cu prejudiciu mare.

În timp ce se deplasa spre domiciliu, la Gura Humorului, o femeie a fost acostată de un individ care a împins-o și i-a smuls poșeta în care avea un portofel cu 800 de lei și documente personale.

La câteva zile după faptă, Cătălin Gheorghe Mazarache, zis ”Dan Duru”, a fost identificat ca autorul al faptei și arestat preventiv o perioadă de timp.

Condamnat definitiv în luna aprilie 2023, Cătălin Gheorghe Mazarache, care și-a căpătat porecla de dur după faptele comise mai ales prin străinătate, nu a mai fost de găsit, fiind declanșate procedurile de dare în urmărire.