Tragedie, miercuri dimineață, în comuna Voitinel, unde o locuință a luat foc pe interior, probabil de la o defecțiune de natură electrică. În locuință se afla un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Rădăuți, cu handicap locomotor și psihic, care era în grija unui asistent personal, o femeie care are doi copii.

Femeia era acasă, făcând treburi la animale, și a relatat că s-a alertat la un moment dat că iese fum din locuință. 

Bărbatul a fost scos din locuință înainte de sosirea pompierilor, dar din păcate era deja decedat, probabil intoxicat cu fum.

Pe timpul intervenției, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical femeii asistent personal, în vârstă de 45 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Primarul din Voitinel, Maria Pleșca, a declarat că bărbatul decedat se afla în aceeași curte cu asistentul personal, între cele două locuințe fiind circa 15 metri.

”Una din locuințe este afectată grav, cealaltă nu. Comunitatea de la Voitinel s-a mobilizat tot timpul la greu, iar casele distruse de incendii au fost reconstruite”, a declarat Maria Pleșca. 

Pompieri, dar și polițiști au demarat cercetări la fața locului.