Traian Andronachi, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Rădăuți, a arătat lașitatea actualului edil, Bogdan Loghin, de a se prezenta în fața locuitorilor orașului pentru o dezbatere serioasă și cinstită legată de problemele urbei.

”Am răspuns cu drag invitației Asociației Rădăuțiul Civic și consider că în calitate de candidat la funcția de primar trebuie să răspund întrebărilor cetățenilor orașului. Transparența este un element definitoriu pentru un om care este implicat în administrația publică, fie ea locală, județeană sau națională. Or, actualul primar, Bogdan Loghin, asta a făcut. A fugit de o dezbatere civilizată și normală. I-a fost teamă că va fi luat la întrebări pentru insuccesele și gafele din anii pe care i-a petrecut în fruntea Primăriei Rădăuți. A fugit ca un laș din fața răspunderii și a oamenilor. Oare acesta este modelul de primar pe care rădăuțenii îl doresc? Cu siguranță, nu”, a opinat Traian Andronachi.

Dezbaterea a avut loc duminică, la orele amiezii, în parcul central din Rădăuți, iar din cei șase candidați pentru funcția de primar singurul care a lipsit a fost Bogdan Loghin, primarul în exercițiu.

De altfel, de-a lungul celor două ore și jumătate, cât a durat această dezbatere electorală, moderatorul i-a adresat, în lipsă, și întrebări lui Bogdan Loghin, unele decente și de bun-simț, dar la care nu a avut cine răspunde.

Percepția generală a fost aceea că primarul în funcție nu a venit le dezbatere, fie pentru că i-a fost frică de întrebările din public sau ale contracandidaților, fie că nu este pregătit să răspundă unor probleme nerezolvate în Rădăuți.

Cert este că decontul se va face pe 9 iunie, acolo unde nu vor mai exista nici întrebări, nici răspunsuri, ci doar certitudini.