Candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Suceava, liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, beneficiază de o susținere masivă în rândul locuitorilor din comuna Horodnic de Sus. Acest lucru a fost demonstrat la întâlnirea pe care Gheorghe Flutur a avut-o alături de primarul PNL din Horodnic de Sus, Valentin Luță, la Casa de Cultură din această comună, care a fost arhiplină de cetățenii care au ținut să fie prezenți la acest eveniment. La întâlnire au fost prezenți mai mulți primari liberali din zona Rădăuți, care alături de Gheorghe Flutur au venit să susțină candidatura lui Valentin Luță din partea PNL pentru un nou mandat. Întâlnirea a fost una de forță pentru susținerea liberalilor, participanții aplaudând în nenumărate rânduri discursurile primarului Valentin Luță și președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„Horodnic de Sus este un fel de capitală a liberalismului în această parte de țară. Am participat cu mare drag la lansarea candidaturii lui Valentin Luța, tată a șase copii, iubitor de tradiții și obiceiuri, un om care a implementat foarte multe proiecte. Este singurul din țară care oferă <Masă caldă în școli> din bugetul propriu pentru 700 de copii și a construit un cartier de case model bucovinean”, a spus Gheorghe Flutur. El a mai subliniat că tot Valentin Luță este un primar care a deschis un serviciu propriu în cadrul primăriei pentru asfaltarea străzilor din comună și a restaurat și consolidat toate clădirile din localitate. „Nu ai cum să nu îi ridici mâna, fiind un model de bun administrator și gospodar. Felicitări tânărului liberal al comunei Horodnic de Sus! Bravo, Valentin Luță”, a transmis Gheorghe Flutur.

 

·        Valentin Luță anunță începerea marelui proiect pentru construcția rețelei de distribuție a gazului metan

 

În cuvântul său, primarul Valentin Luță a ținut să facă o prezentare a proiectelor finalizate, aflate în derulare, precum și a celor pregătite pentru noul mandat, dar în special a celor unice la nivel județean și național. Valentin Luță a remarcat că nu și-a pus nici un afiș electoral în această campanie, el considerând că „nu cred că e nevoie de fotografii să vă dați seama dacă merităm sau nu să vă reprezentăm pentru următorii patru ani. Dacă munca noastră din acești patru ani este suficientă pentru a ne da încrederea eu zic că e suficient”.

El a ținut să îi mulțumească în mai multe rânduri lui Gheorghe Flutur pentru sprijinul mare acordat comunei și cetățenilor ei prin proiectele de dezvoltare realizate sau aflate în implementare. Valentin Luță a spus că în cei opt ani de când este primar al comunei a avut ca priorități și a finalizat investiții importante în modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare, reabilitarea și modernizarea unităților școlare și construcția unora noi, reabilitarea clădirilor publice, cum este primăria și fosta poștă (aici amintind și de sprijinul fostului deputat liberal Dumitru Mihalescul).

El a subliniat că astfel de proiecte vor continua și în următorul mandat. Luță a spus că în scurt timp vor începe lucrările la cel mai mare proiect din comună, realizat împreună cu Marginea, pentru construcția rețelei de alimentare cu gaz metan, pentru care lucrările ar urma să înceapă în această lună. Valoarea investiției este de 15 milioane de euro, primarul precizând că Gheorghe Flutur a semnat deja autorizația de construcție. Un alt mare proiect amintit de primarul din Horodnic de Sus, care va începe în mandatul următor, este cel de extindere a rețelelor de apă și canal, prin care 90% din cetăţeni vor fi racordați la aceste utilități.

 

Peste 700 de copii din Horodnic de Sus primesc la școală o masă caldă gratuită

 

Valentin Luță a ținut să prezinte și mai multe proiecte unice pe care Primăria Horodnic de Sus le are, atât la nivel județean, cât și național. El a făcut referire în primul rând la construcția unei stații de asfalt și beton, investiție a primăriei, care este funcțională și care aduce venituri substanțiale comunei. „Dacă acum 8 ani nu aveam bani de hârtie igienică, să mă scuzați, astăzi avem utilaje și echipamente achiziționate din bugetul local de aproximativ 3 milioane de euro”, a spus Luță.

El a mai făcut referire și la proiectul „Masă caldă” susținut în totalitate de primărie, prin firma proprie „Căsuța cu Bucate”, prin care peste 700 de copii primesc o masă gratuit la școală, totul fiind susținut din bugetul primăriei. Valentin Luță a amintit, la capitolul proiecte unice, și construcția a peste 120 de case în stil tradițional pe terenuri puse la dispoziție de primărie, zona industrială „Hărnicia”, unde sunt deja investiții private de peste 6 milioane de euro și peste 100 de locuri de muncă, implementarea sistemului de colectare a deșeurilor pe patru fracții și nu în ultimul rând construcția unei impunătoare porți tradiționale la intrarea în comună, în zona viitorului sens giratoriu cu DN 2E.

În final, Valentin Luță a mulțumit familiei sale pentru tot sprijinul, precum și viceprimarului Adrian Lungoci și întregii echipe din primărie pentru întreaga colaborare.