Amenajarea a două noi alveole în zona Gării Burdujeni, pe strada Nicolae Iorga, în dreptul intersecției cu strada Jean Bart, a rezolvat o problemă mai veche, cu care se confruntau atât șoferii de pe autobuzele TPL, cât și cei care circulă pe acolo cu alte vehicule.

Asta deoarece autobuzele care vin spre gară pot opri acum chiar în fața acesteia, pentru a lăsa călătorii, fără a stingheri deloc traficul rutier. Mai mult, două autobuze pot staționa în alveola respectivă, fără a încurca pe cineva, mai ales că în stația de așteptare de la gară (care e și capăt de linie) au fost montate și stații de încărcare pentru autobuzele electrice, ceea ce duce uneori la blocarea spațiului respectiv, pentru un interval de timp, cât se asigură necesarul de energie pentru finalizarea curselor, fără a se retrage la bază.

„E o măsură foarte bună, care ne scapă de multe bătăi de cap, pentru că anterior, ca să lăsăm călătorii în fața gării, vrând-nevrând blocam o bandă de circulație, iar uneori trebuia să mai și staționăm acolo câteva minute, stația fiind ocupată. Era deranjant și pentru ceilalți participanți la trafic, obturându-le vizibilitatea și fiind nevoiți să facă manevre să ne depășească”, ne-a spus un șofer de autobuz, care atunci a oprit în alveolă, pentru debarcarea călătorilor.

Transformarea din zona Gării Burdujeni se dovedește utilă și taximetriștilor, o a doua alveolă, paralelă cu parcarea din colțul blocului unde pe vremuri era Alimentara, fiind amenajată ca stație taxi.

 

„Ne bucurăm că am găsit la conducerea Primăriei Suceava înțelegere și deschidere pentru rezolvarea problemei cu care ne confruntăm de ceva vreme. Solicitarea noastră a fost rezolvată rapid în urma discuțiilor cu viceprimarul Lucian Harșovschi, demonstrând că modernizarea se face nu doar de la scara blocului, ci și la nivel de infrastructură rutieră și de transport public, iar rezultatele sunt vizibile”, au spus Modest Botușan, lider al Sindicatului Autobuzul, care, împreună cu conducerea TPL, a inițiat demersul de modificare a trotuarului din fața Gării Burdujeni.

Mai mult, schimbări importante, așteptate și de cei care călătoresc cu transportul în comun, se anunță în privința stațiilor de călători, care vor fi reabilitate, începând chiar cu cea de la gară.