Municipiul Suceava va beneficia, din vara anului următor, de o Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri, care va găzdui atât evenimente sportive. cât și social-culturale, inclusiv concerte, dar care va pune la dispoziție sucevenilor și numeroase alte facilități, de la restaurante până la generoase spații verzi, pentru relaxare și petrecere a timpului liber.

Prezenți în șantier, pentru a vedea stadiul de execuție și cum se lucrează, primarul Sucevei, Ion Lungu, președintele CJ, Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Balan și viceprimarul Lucian Harșovschi au anunțat că zona respectivă va deveni un alt ”Centru” al Sucevei, spre care vor trebui să fie făcute noi căi de acces și legături, atât cu infrastructura actuală, cât și cea viitoare, inclusiv autostrada A7.

 

Cea mai mare sală Polivalentă din Moldova, la Suceava

”Ne aflăm în Complexul sportiv Suceava, întins pe 12 hectare, care cuprinde 3 obiective – Sala Polivalentă, Aqua Park și Baza Sportivă tip 1”, a spus primarul Ion Lungu, gazdă a evenimentului, care a ținut să menționeze că Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri este o importantă realizare a echipei liberale, mulțumindu-le pentru sprijin lui Gheorghe Flutur și lui Ioan Balan.

Investiția de aproximativ 35 de milioane de euro are ca termen de realizare data de 12 mai 2025.

”Astăzi este cea mai mare sală Polivalentă din Moldova. Suntem în sala principală, de 5.000 de locuri, s-au montat tribunele, alături avem și sala de antrenament, cu 296 de locuri. Cred că a fost o decizie foarte bună la proiectare, să prindem și o sală de antrenamente, să nu consumăm resurse pentru funcționalitatea sălii de 5.000 de locuri când avem doar antrenamente”, a adăugat Ion Lungu.

 

Gheorghe Flutur - ”Zgomotul ăsta de ciocane și flexuri arată starea de spirit din județ”

 

Cum în jur lucrările au continuat, ca de obicei, președintele CJ, Gheorghe Flutur, a vorbit mai tare, pentru a se face auzit: ”Zgomotul ăsta de ciocane și flexuri arată starea de spirit din județul Suceava. A fost o luptă lungă pentru a obține finanțări pentru acest tip de investiții, mă bucur că se materializează.

În județul Suceava 98 de primării au investit în 130 de clădiri – cămine culturale, case de cultură, baze sportive.

Suceava merita o astfel de sală - să ținem evenimente, de multe ori nu am avut spațiul adecvat pentru a le organiza. Îl rog pe Lucian Harșovschi să gândească acest complex integrat cu campusul universitar. Investițiile de acest gen trebuie să producă sportivi pentru sportul de performanță. Norocul nostru e că avem universitarii aici, să aducă performanțe”, a precizat Gheorghe Flutur, referindu-se la handbaliștii USV, prezenți alături de antrenori, în incinta Sălii Polivalente, unde vor face antrenamente și vor juca meciuri la nivel național și chiar internațional.

 

Ioan Balan: Sala Polivalentă, un Colosseum modern care ”vine în întâmpinarea așteptărilor sucevenilor”

 

Implicat în susținerea proiectului la București, de unde s-a obținut finanțarea necesară, deputatul Ioan Balan consideră că investiția, cea mai mare de acest gen din regiune, ”vine în întâmpinarea așteptărilor sucevenilor”: ”Este un proiect important în zona activităților sportive, așteptat de suceveni. Sunt fericit că echipa aceasta, adică primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harşovschi și nu în ultimul rând președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, au făcut posibilă realizarea acestui obiectiv. Îmi doresc ca aici, în această sală, comparată de unii cu un Colosseum modern, să avem parte de o activitate sportivă de prestigiu”.

 

Lucian Harșovschi: ”Sala Polivalentă vine cu foarte multe beneficii pentru suceveni”

 

Nu în ultimul rând, viceprimarul Lucian Harșovschi a oferit și o serie de detalii cu privire la oportunitățile de care se vor putea bucura sucevenii, ca urmare a realizării Sălii Polivalente.

”Această Sală Polivalentă vine cu foarte multe beneficii pentru suceveni, aici vor fi făcute evenimente, expoziții, conferințe, la demisol vor funcționa fel de fel de restaurante, iar municipalitatea va pune aici la dispoziție pensionarilor cluburi în care să vină să petreacă timpul liber.

Sala Polivalentă, care va fi finalizată la începutul verii următoare, va avea 710 locuri de parcare, 8 pentru autocare, peste 7.100 mp de spații verzi.

Foarte important, Primăria Suceava va face drumul de acces spre acest obiectiv, strada Cardinal Iuliu Hossu. Va fi o stradă modernă, cu lățime de 20 de metri, patru benzi, trotuare, piste de bicicletă și spații verzi până în bulevardul Sofia Vicoveanca, pe care îl vom mări până la giratoriu, cu patru benzi. Vorbim de lucruri concrete, nu doar de o planșă aruncată în spațiul public”, a declarat Harșovschi.

Dirigintele de șantier, Florin Hatnean, a precizat că lucrarea este realizată în proporție de 55%-60% deoarece s-a lucrat susținut, în două schimburi, încât principalul teren de joc, cel cu 5.000 de locuri pentru spectatori, are deja realizate tribunele, iar în scurt timp urmează să fie acoperit primul corp de clădire.