În cadrul seriei de evenimente „Cântărețul lunii” (Le chanteur du mois), Alianța Franceză din Suceava îl aduce în fața publicului sucevean pe talentatul Hervé Peyrard, un artist cu o poveste muzicală fascinantă și un stil muzical unic. Evenimentul online va avea loc miercuri, 5 iunie 2024, începând cu ora 18:00, și este deschis publicului larg, adresându-se tuturor celor pasionați de muzica franceză și francofonă.

Hervé Peyrard, cunoscut anterior sub numele de Chtriky și ca lider al grupului Zèbre à Trois, se prezintă acum sub propriul său nume. Acest autor-compozitor-interpret abordează cântecele sale așa cum un regizor de film ar realiza o peliculă: prim-planuri asupra unui personaj, prezentarea în profunzime a sentimentelor, impresii de călătorie.

Ficțiuni sau reflecții ale vieților noastre, cuvintele sale prezintă cu sensibilitate realitatea care ne înconjoară, iar cântecele sale au o manieră delicată de a ajuta ascultătorii să fie atenți la lucrurile pe care nu le observă de obicei.

Născut în 1969, în Ardèche, Hervé Peyrard și-a început cariera de actor la Conservatorul de Artă Dramatică din Grenoble. Actor, regizor, muzician, el a experimentat mai multe genuri de exprimare artistică. În 1998, alături de Gérard Morel, a pășit pe scena Chanson Française și a avut o revelație: a descoperit arta care l-a fascinat irevocabil.

În 2002, a început să scrie cântece pentru teatru și apoi pentru alți artiști precum Entre 2 Caisses și Evasion. În 2005, a format grupul Chtriky, cu care a cântat propriile cântece. Grupul s-a transformat ulterior în Zèbre à Trois şi se adresa în mod special copiilor.

De atunci, Hervé Peyrard a susținut peste 650 de concerte în întreaga Franță, în Elveția, Burkina Faso, Mayotte și Maroc. A colaborat cu numeroși artiști de care se simte apropiat și care formează familia sa artistică: Gérard Morel, Yves Jamait, Michèle Bernard, Anne Sylvestre și mulți alții.

Alianța Franceză din Suceava vă invită să descoperiți și să apreciați originalitatea și diversitatea abordării muzicale a lui Hervé Peyrard în cadrul acestei întâlniri cu muzica franceză. Pentru a participa la această activitate online, vă rugăm să accesați link-ul http://meet.google.com/cqm-hfxq-say, disponibil și pe pagina de Facebook și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava.